Thursday, December 31, 2009

MACAM BAGUS.....

Wow! Entry riena kali macam nak sound someone jer.Memang hati Riena tengah panas hari nie. Pagi2 lagi mood Riena dah hilang. Mesti korang nak tahukan. Sebenarnya awal pagi tadi Riena bawa Aneesa pergi klinik wat monthly check-up... Biasalah budak masuk setahun mesti kena cucuk.. Hari nie tarikh temujanjinya. Pagi2 Riena dah siap....bukan apa takut orang ramai. Kalau sampai awal sure habis awal. So Riena pun boleh la masuk keja awal......

Ok.... sampai2 jer kat klinik Riena terus ke kaunter pendaftaran, nak daftar Aneesa. Sebenarnya, Riena pertama kali wat check-up kat klinik nie. Sebelum nie Riena wat check-up Aneesa dekat maluri. So disebabkan Riena pertama kali wat checkup kat situ, so riena ingat nak explain la kat Nurse yang duduk kat counter pendaftaran. Nak inform yang Aneesa kena cucuk hari tu. Lagipun Nurse dekat Maluri yang suruh inform kat Klinik Bandar Tun Razak. Boleh tak nurse tu sound kat riena tak yah explain apa2 dia tau dah. Macam bagus jer, sedangkan riena baru jer bagi kad kat dia hari nie. pada hal, bila baca kad, baru dia kata.... "ooooo anak awak kena cucuk untuk yer, kat sini ada tulis".Dia baca kad baru dia tau...pastu cakap macam dia dah tahu lama. Rasa nak bagi penyepak jer. At least apasalahnya dia dgr apa riena nak cakap dulu. Nie tak terus pangkah jer...riena terkulat2 kat depan tu...tuhan jer yang tahu kat dalam hati...

Tengah2 riena duduk sumpah seranah kat dalam hati...ada la berapa2 orag ibu2 lalu lalang depan dia. Dia boleh sound plak kat ibu2 tu " ehh korang boleh tolong duduk tak....jangan asyik jalan2 depan kaunter, bukan ker ada kerusi disediakan." Ya Allah, punya Bagus bahasa Nurse tu. Dia tak belajar ker cara berkomunikasi. Tak pernah belajar ker budi bahasa. Bukan susah pun...boleh jer cakap cik ker, akak, adik ker.....kan ker nampak manis dan sopan...telinga kita yang dengar pun tak la bengang sangat.

Riena rasa la....semua Nurse kat Malaysia nie kena belajar cara berkomunikasi. Dah la muka tak prnah nak manis....cakap pun kadang2 nada yang tinggi....tak pandai langsung. dah la tu...tak ada perasaan bersalah plak tu.... Macam kita semua nie takada persaan.

Pada riena komunikasi yang baik tu mampu memupuk silaturrahim antara kita....kita semua kat muka bumi nie sama jer...punya hati dan perasaan. Kalau la mereka tension ngan orang perangai orang ramai kat klinik tu...mereka kena la sabar..dah nama tanggungjawab....letih macam mana, hubungan dengan pesakit kena jaga...jangan ikut hati ngan perasan dia jer....

Riena tulis nie bukan nak menjatuhkan kerjaya seorang nurse...tapi sekadar nak meluahkan perasaan. Bukan sekali dua riena alami situasi macam nie....dah banyak kali... boleh dikatakan kebayakan mereka kurang mesra dengan pesakit....

Riena mohon maaf andai apa yang riena perkatakan nie adamenyinggung hati sesipa...rien just melahirkan apa yang terbuka dihati...tak ada kna mengena dengan sesiapa pun.....

NOTTI-FACE GIVEAWAY.......

...Sticky Mode Entry...
So kawan2 Mama yang singgah blog nie sila scroll kebawah untuk entry terbaru ..

Satu lagi giveaway mama nak join kali nie anjuran MamaAdwan. Give away tentang NOTTI-FACE GIVEAWAY....... Mama bukan boleh start joint benda2 macam2 nie..mula tal tangan nak menaip jer....huhhu sib baik bos tak ada.. ok la... gambar kat bawah nie mama pertaruhkan untuk give away nie....



Nama budak Nakal nie : NUR QAIREEN ANEESA BINTI ROSPARINI
Nama Mama Dia : SABARINA MOHD NAPIAH
Nama Abah dia : ROSPARINI BIN RASLI
Tarikh Lahir Dia : 05 December 2009
Umur dia sekarang : 1 tahun 25 hari

Gambar nie sebenarnya abah dia yang ambil...Masa nie baru pas mandi...mama tengah dok belek2 Aneesa nak pakaikan baju...tengah dok baring...bila dia nampak abah dia pegang kamera...terus bangun tersengih tunjuk muka kat kamera...so secara tak langsung abah dia ter' candit la gambar nie dalam keadaan tak sedia...bila tengok muka dia mama rasa kelakar sangat...dengan nampak 2 batang gigi arnab dia dan mata bulat nya....sangat comel mama rasa.

So pada kawan Mama yang nak join leh la tgksyarat kat bawah...

NOTTI-FACE GIVEAWAY.......





OKEH, DI BAWAH ADALAH SYARAT UNTUK MELAYAKKAN DIRI JOIN CONTEST NI....


* JADI FOLLOWER MAMAADWAN.


* LINK BLOG MAMAADWAN TERUS KE BLOG ANDA


* SILA TEPEK BANNER KAT SIDEBAR YG DI LINK TERUS KE ENTRY MAMAADWAN.


* STICKY MODE YE ENTRY ANDA SUME


* YANG PALING PENTING, SILA BUAT SATU ENTRY KAT BLOG MEMASING BESERTA

GAMBAR WAJAH ANAK ANDA/ANAK SEDARA/ANAK ANGKAT YANG PALING NOTTI SEKALI...


* UMUR LAYAK MASUK IALAH 5 BULAN -3 TAHUN SAHAJA MENJELANG AKHIR TAHUN 2009


* SILA BERIKAN NAMA ANAK & IBU/BAPA, TARIKH LAHIR DAN UMUR SEKARANG
SERTA CERITAKAN SERBA SEDIKIT MENGENAI GAMBAR...


* TARIKH TUTUP GIVEAWAY NI ADALAH MENJELANG MALAM TAHUN BARU 2010
IAITU PADA 31 DISEMBER 2009 JAM 12.00 MALAM...


* HADIAH UNTUK GIVEAWAY INI ADALAH MISTERI YE... DAN MUNGKIN AKAN ADA
HADIAH SAGUHATI UNTUK TEMPAT KE-2 DAN KE-3... MUNGKIN YE....

* AKHIR SKALI, TINGGALKAN LINK ANDA DI ENTRY INI SAHAJA YE, SENANG MAMAADWAN NAK CEK... HEHEHE



SO GOOD LUCK SEMUA....

Wednesday, December 30, 2009

Supprise!!!!!!

Salam Semua...So hari ini Riena nak buat Kejutan skit.... Rina memang tak pernah inform pun kat Sesiapa...tapi sebagai mebalas jasa kepada sesiapa yang rajin singgah dan komen kat blog riena....so Riena ngan bermurah hati nak bagi 2 hadiah misteri sebagai tanda perhargaan.

So dengan Ikhlas Hati Rina nak bagi hadiah Kat
^
^
^
^

Rosma
&
Ena


Kerana mereka merupkan blogger yang paling banyak komen kat blog riena...Thanks korang yer. Pada yang lain tggu supprise Riena yang lain mungkin rezeki korang plak. Pada rosma ngan ena nanti hantar address you all kat email riena.... riena8182@gmail.com .Nie rina pilih berdasarkan pada top commenter riena. Tak caya tgk kat bawah nie.

Top Commentators


  1. Riena @ MamaAneesa (9)
  2. rosma (8)
  3. Ena (6)
  4. lily azliyana @ mama zara (4)
  5. e.l.i.s.s.m.i.e (3)
  6. LiLy @ MumMyQiStInA (2)
  7. LeEyA (2)
  8. mamaaerish : (2)
  9. aenareal (1)
  10. Precious (1)
Get this widget here


AlmariAdel - New Year Giveaway

Sebelum menutup tirai 2009 mama nak join AlmariAdel-New Year Giveaway. Rasa dah lama tak wat entry pasal contest atau giveaway. Rindu lak nak masuk benda nie semua...bukan apa hujung tahun2 nie mama sibuk skit...Well pada nak join giveaway nie leh tegnok syaarat kata bawah atau terus jer terjah blog MummyAdel


Syarat² nya sOnang je :-
1. Jadi fOllOwer AlmariAdel + add AlmariAdel kat blOglist u'ols
2. Tempek la banner giveaway nie kat sidebar
3. Buat satu entry mengenai giveaway ni yang bertitle, AlmariAdel - New Year Giveaway. Jangan lupa letak pic kat atas tuh, OK~!!
4. Tinggalkan link entry u'ols pada bahagian cOmment entry ni
5. Closing date : 20.1.2010

Hadiah MISTERI menanti anda!!!
Pemenang akan dipilih melalui cabutan
yang akan dilakukan oleh DaddyAdel
& nama² pemenang akan diumumkan
selewat²nya pada 24.1.2010...

So senang jer kan...so jangan buang masa jom join givewawy nie....

Sign In & Invite Your Friends to Catcheye! (Sorry the 1st one I ter' delete)

SALAM..

Sambil korang berblog, jom kita jana pendapatan dengan mudah, mesti BOSAN kan?asyik baca entry tanpa dapat wang...so kat sini saya nak share ngan semua.haaaa, nie die...sambil on9, sambil cari duit..beri saya masa 5 minit je boleh? mari sertai saya di catcheyes. Tanpa menggunakan modal hanya satu klik dan daftar anda sudah menjana pendapatan untuk diri anda.

So tunggu apa lagi....jom sertai kami.....


Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihatdisini,Ya,mudah saja,klik2 iklan tak sampai seminit dah dapat duit, malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti. katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..banyak tu .. awak tak nak ke? ayohlah sertai saya..benda ni 100%percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda free xkan tak boleh ajak..
Untuk maklumat awak,keahlian catcheye telahmencecah 18950 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan penipuan..

Cara nak register:

1.klik link yg kt bwh skali...
2.klik join catcheye now
3.isi maklumat diri,IC dan alamat (pentingsebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)
4.Isi jawapan:
soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).
p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5.klik agree and proceed..Ok siap


Kemudian apa perlu buat?

1.klik sign in
2.lepas sign in klikreward panel
3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.
4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.
5.postkanrisalah saya ni ni buletin myspace & emailkan kepada kawan2.
6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.

percayalah! sebabbenda ni 100% percuma
REZEKI TUHAN YANG BAGI..TP,KITE KNE USAHA JGAK KAN??TGGU APE LG?? J0MLA J0IN.. =)

jangan risau just klik, klik, klik kat bwah nie untuk mendaftar.100% PERCUMA.....



Untuk mendaftar Klik kat sini
Catcheye

Tuesday, December 29, 2009

2009 Dalam Kenangan

Diam tak diam kita dah sampai kepenghujung 2009. Dalam setahun kita kita lalui pelbagai kenangan suka dan duka. Ada yang mampu kita telan ada gak yanng tak mampu kita tangani. Apa2 pun tirai 2009 akan melabuhkan tirai beberapa hari lagi. Semua yang berlaku dalam hidup kita hanya mampu kita kenang. Baik kenagan itu manis atau pahit, semuanya dah berlaku.

Bagi aku, tahun 2009 terlalu banyak kenangan yang tak dapat aku lupakan. Sayang rasanya nak tinggalkan tahun nie. Namun siapa kita untuk undurkan masa. Benar kata pepatah, MASA ITU EMAS. Lihatlah sekarang, diam tak diam kita dah berada di hujung tahun. Sekejap saja masa berlalu. Bila aku kenang ka balik rasa aku banyak bazir masa begitu saja. Rasa rugi sangat. Namun kita takdapat undur kebelakang balik. Nak tak nak kena tempuh juga.

Tahun 2009, detik yang tak dapat aku lupakan bila aku kehilangan serentak ayah saudara dan nenek saudara yang amat aku sayangi pada syawal 2009. Disaat semua orang sedang bergembira, seluruh kaum keluargaku berduka. Pilu sangat aku rasa saat itu. Namun kita perlu terima qada dan qadar tuhan.AKu relakan pemergian mereka. Semoga roh mereka ditempatkan dalam golongan orang yang beriman.Amin......

Kita juga dikejutkan dengan pelbagai berita sedih luar dan dalam negara. Macam2 insiden berlaku sepanjang tahun nie. Hanya tuhan saja yang tahu betapa tabah kita menghadpinya. Kalau nak disenaraikan memang tak larat, terlalu banyak untuk kita ingatinya. Kes kemalangan ngeri, Kes bunuh, gempa bumi, tanah runtuh, banjir, letupan gunung berapi di sumatera Indonesia, dan banyak lagi. Sedih bila kita kenangkan balik. Kita banyak kehilangan insan2 yang tak berdosa. Anak2 kcil turut menjadi mangsa keadaan. Ada yang kehilangan tempat tinggal, ada yang kehilangan ibu bapa. Ah!! menitis air mata bila kita imbas balik detik2 cemas itu.

Sesungguhnya kita harus bersyukur. Kita masih lagi bernafas dimuka bumi ini. Kita masih lagi boleh mengingati segala kenangan manis kita. Ya Memang manis untuk kita kenang kembali. Semua orang suka bila imbas semua kenangan manis mereka. Aku pun sama, Sesungguhnya kenagan itu amat bermakna dalam hidupku. Palin manis dalam hidupku dimana, awal tahun 2009 aku sambut dengan cahaya mata pertama ku. kehadiran NUR QAIREEN ANEESA pada 5 DEC 2008 telah memberi sinar baru dalam hidupku. Secara tak langsung aku harungi sepanjang tahun 2009 dengan penuh bahagia dengan gelagat anakku. Selain itu, aku dapat 2 orang anak buah lagi...semua perempuan...comel2 semuanya....so secara tak langsung mak ngan ayah aku bertambah cucu lagi la.....

Tahun 2009 gak aku dapat offer job baru.....So far alhamdulillah...hope rezeki ini berkekalan. Sesunnguhnya hanya Allah yang tahu semua perancangan ini...Aku berdoa agar aku dimurahan rezeki. So korang lak macam mana? mesti korang pun banyak kenangan yang tak dapat dilupakan. Saya yakin semua orang ada kenangan tersendiri. Saya rasa tak perlu la semua saya kongsi kenangan disini. Mungkin ada sesetengah harus saya simpan dihati...bukan apa....mungkin ada yang tak sesuai untuk bacaan umum..so sorry for it.

Bila cakap pasal tahun baru...apa la corak lakaran yang akan kita tempuhi....so whatever yang berlaku..kita kena tempuh dengan sabar...hope tahun 2010 akan memberi seribu sinar buat aku dan keluarga.

Sunday, December 27, 2009

Bosan giler...

Hujung minggu nie riena tak g mana2 pun poket tengah kering...gaji minggu depan...so lepak umah jer 3 hari cuti...punya la bosan tahap gaban..by the way kesian Aneesa mesti dia bosan..lagipun kalu nak kuar, sangatl a susah hati...hujan turun tak henti2.....tak leh nak kuar kemana2 pun...nak bawa Aneesa main2 sambil ambil angin kat taman permainan pun kena fikir dua tiga kali.....

Tak lama lagi masuk tahun baru 2010. Azam taun nie pun tak langsai lagi.....bila taun baru semua orang ada azam baru....semua bersemangat baru...tapi kadang2 semanagat tu hanya sementara...lebih kurang hangat2 tahi ayam.....masuk bulan 2 semua jadi sama macam dulu....sampai bila manusia nak maju....aku pun sama....bukan nak kata pada orang...memang aku pun macam tu....

Sejak dah berkeluarga aku hanya impikan kebahgaiaan keluarga ku....harapan aku cuma satu...agar hubungan rumahtangga ini berkekalan hingga ke akhir hayat ku...sesungguhnya dari hati ku yang suci...aku terlalu menyintai dan menyayangi suamiku.....biar la orang nak kata aku jiwang...tapi memang aitu kenyataannya...aku tak mampu nak berjauhan dengannya.....buat puteriku....mama tak tahu jika mama kehilanagan anak mama...mama rela mati dar kehilanagan puteri mama....Ya Allah, kau peliharalah keluarga ku dari niata jahat atau hasad dengki sesiapa pun.aku mohon agar aku dipanjangkan umur. Aku mahu melihat puteriku membesar dengan penuh kasih sayang.

Yang paling utama doa aku buat kedua orang tuaku dan juga kedua ibu dan bapa mertuaku...semoga Allah merahmati hidup mereka, dipanjangkan umur dan dikurniakan kesihatan yag baik...serta dimurahkan rezeki. Terus terang aku katakan aku tak sanggup kehilangan mereka...aku belum cukup bersedia untuk itu...aku masih memerlukan mereka dalam hidup ku.

Aku juga berharap agar tuhan murahkan rezeki keluargaku.....aku mahu berjaya dan menjadi seorang pekerja yang berjaya.....Buat Jemz Advertising sdn bhd, terima kasih kerana memberi peluang aku mencari rezeki di situ.....

So pada semua kawan2, aku juga mendoakan agar kalian juga dipanjangkan umur, murah rezeki, juga dberi kebahagain dalam hidup.....Selamat Tahun baru buat semua..

Saturday, December 26, 2009

Pekembangan Terbaru Nur Qaireen Aneesa

Hati riena rasa happy sangat bila Aneesa dah mula pandai bercakap ....walaupun baru beberapa patah...tapi ia satu perkembangan yang sihat...Naluri riena begitu tersentuh bila Aneesa dah pandai panggil mama ngan abah.....hari nie perkataan yang bermain dibibir munggilnya..."jom"... asyik ulang perkataan tu jer hari nie..... kadang2 dia bleh ulang balik perkataan yang dia dengar dari mulut kita.....rasa teruja sangat.....

Pagi tadi masa riena suapkan sarapan kat dia...boleh dia kata dap it's mean sedap.....Aneesa mama memang cepat belajar.....terdetik dihati ini yang anankku dah semakin membesar....keletah manja dia sentiasa membuat hati ini terbuai...rasa terhibur sangat.....

Sungguh indah anugerah yang tuhan berikan padaku...seorang anak yang comel dan begitu manja....setiap gelagatnya membahagiakan hati ini.....ada saja yang boleh buat aku ketawa...di saat riena dalam kesedihan, Aneesa la pengubat lara.....

Riena harap2 sangat Aneesa dapat belajar banyak lagi perkataan baru.....bleh la layan mama borak...hehehe . Khamis depan Aneesa kena pergi monthly checkup kat klinik... so kena cucuk la
dia...hope Aneesatak demam lepas kena cucuk....nasib baik esoknya mama cuti new year..so leh la care Aneesa.

Friday, December 25, 2009

MedaiStore LUCKY DRAW

*** Ini adalah entry sticky mode ***
......Untuk Entry baru sila scroll ke bawah okey.......

So kali nie Mama nak join lucky draw Anjuran MedaiStore plak....mana tahu ada rezeki Mama.
MedaiStore nie ader jual lampin moden @ ClotH Diapers yg sangat popular masa nie.
Tapi mama tak pernah belikan dia CD untu Aneesa. Bukan tak nak mencuba cuba tak sempat nak beli. Kalau la ada rezeki anak mama, Alhamdulillah...mana tahu dengan dapatnya lucky draw nie akan buat hati mama terbuka nak pakaikan Aneesa CD plak... Ikut kata orang kalu guna CD kita dapat jimat..mama pun tak pasti... So pada Kawan2 blogger mungkin ada yang dah familliar dengan benda nie semua atau yang belum familliar mari la sama2 kita support dan selalulah singgah kat kedai Medaistore. So pada yang nak join LUCKY DRAW nie leh la follow syarat2 kat bawah ni atau direct terus ke link nie...

Syarat-syaratnya mudah saja..

1. kena beli CD dulu? takde la...sape2 je boleh join ya..
kena jadi FOLLOWER MedaiStore dulu. -Done
2. pastu buat satu ENTRY promote Lucky Draw ni dan
pastikan ia STICKY MODE sampai 25 Disember 2009 -Done
3. letak BANNER di side bar - Done
4. senaraikan MedaiStore dalam BLOGLIST anda ye. - Done
dan jangan lupa LINK balik ke MedaiStore. - Note
5. tinggalkan jejak/komen supaya saya boleh menjejaki anda. - Done
HADIAHNYA?
jeng jeng jeng..
yang pastinya 3 pemenang bertuah akan mendapat:
1 CD BAMBOO BABYTODD
1 CD COOLABABY
1 WETBAG

dan hadiah2 misteri...

jom ramai2..mana la tahu bertuah..
yang akan mencabut cabutan bertuah adalah Muslim dan Mikhail (anak2 bertuahku itu)


***************************************
**********************

Thursday, December 24, 2009

Al-fatihah buat arwah Makcik Pah

Salam buat semua....anyway en3 kali nie just nak share ngan semua yang Pengasuh Aneeesa telah kehilangan suami tercinta ( nama dia tak pasti )pada petang 22 Dec 2009. So mohon kerjasama semua sedekah al-fatihah buat arwah.Semalam riena terpaksa ambil emergency leave sebab tak ada orang ngansuh aneesa.... Nasib baik bos faham....dah baru start kerja...buat keluarga arwah banyak2 bersabar dengan dugaan Allah. Salam takziah dari riena sekeluarga......

Kebetulan plak semalam aneesa demam...sib baik tak kuat panas badan dia....lepas letak cool fever malam tadi, pagi nie dah ok skit.....riena plak terpaksa tinggalkan aneesa ngan adik dan adik ipar riena...tak sampai hati plak nak antar umah pengasuh, dahla dia tenggah bersedih. Nasib baik adik ngan adik riena dah habis exam spm....so, hope aneesa ok tinggal ngan makcik2 dia.....kalu tak kerana baru start kerja...dah lama riena ambil 2 hari cuti...takpi nak wat macam mana...periuk nasi nak kena jaga gak...kalu tak saper nak tolong den.....susah hati tol dibuatnya.... Hope after this everything ok..



Tuesday, December 22, 2009

Aneesa setahun dan motor hari jadi...

Salam kembali semua......Kali nie riena upload wajah aneesa setahun.....dah lama rasanya tak kongsi wajah cute aneesa ngan korang2 semua..... riena pun ada selitkan skit motor kecik aneesa, hadiah dari mak long sempena hari jadi aneesa yang pertama...thanks mak long.....




Nie La motor baru Aneesa......mak long kasi...cantik tak...tapi Aneesa lagi cute dari motor nie...*Ayat perasan*



Nak test best tak bawa motor nie.....Aneesa gayat la mama...takut jatuh...


hehehee syok plak bawa motor nie......senyum skit....gambar nie diambil masa riena kat kampung, kat perlis....



Naper tu sayang....gantuk yer...alahai kesian dia....mama paksa ambil gambar yer..bababb mama dia..


alahai macam nyer dia.....


jangan la mama...aneesa tak ada mood nie......



ambik kamera karang...padan muka mama.....


holla...apa2 pun aneesa mama dah besar...dah setahun pun.....dah ada 6 batang gigi pun......mama ssayang aneesa.....

Thursday, December 17, 2009

kenapa ngan Kaki Aneesa

Salam semua...hari nie riena tak ada mood sangat...badan macam nak deman..semalam masa balik kerja kena hujan...huhu hari nie asyik bersin jer....tak larat sangat2....nak wat kerja pun tak ada mood langsung...lambat lagi nak balik...dah tak larat sangat2...

kebetulan plak hari nie Aneesa asyik merengek jer....dari bangun tdo sampai la masa nak antar umah pengasuh...lagi pening pale nie....jangan la demam teruk...dah la baru nak start kerja...bikin susah nanti.......mata plak dah start nak berair jer... apa la citer aneesa kat umah pengasuh dia...

Lagi satu yang musykil...masa ambil aneesa dari umah pengasuh semalam.....bila riena belek2 jari kaki dia macam melecur skit anak jari, macam kena benda panas...riena syak kena iron...walaupun skit mesti la sakit...pagi tadi bila tanya diorang....cakap tak ada la plak aneesa nangis......huhuhu konfius sungguh...kalu tak bila masa kena nya..sebab masa pagi antar dia semua dalam keadaan ok... macam mana nak pastikan yer..nie 1st time baru kena.....ada suggestion tak....

cuai giler jaga anak orang sampai jadi macam tu..tak tahu nak marah diorang macam mana.masa tanya pagi slamba jer dia cakap aneesa tak nangis pun semalam...lagipun semalam tak ada org iron... ermmm macam tak lojik plak..... adakah patut marah direct....adus lagi pening kepala nie...

harap2 dapat la jawapan secepat mungkin..pasal apa kaki aneesa bleh ada kesan macam tu...

Wednesday, December 16, 2009

Hi semua

Dah lama tak publish en3 kat blog nie...rindu sangat2 kat korang semua...bukan apa dua tiga minggu nie riena sibuk sikit...
mula2 duk pulun cari kerja...so alhamdulillah..dah dapat pun kerja baru...mungkin rezeki aneesa setahun. Baru jer start semalam......Hope leh kerja lama kat sini.....Tentang mak plak, Alhamdulillah, doktor sah kan mak bukan kena kanser rahim...just ketubuhan kat rahim jer...so tak merbahaya la....whatever operate still kena wat gak but bulan 3 tahun depan baru kena operate..so pada kawan2 doakan mak riena selamat masa operate nanti...

Bila semua dah settle baru rasa lega skit..... tapi hari nie sedih skit...abah aneesa kena g outstation ke perlis lagi...so alamatnya riena kena tinggal ngan aneesa bedua jer la... tapi tuhan tu maha berkuasa...bila call adik suh datang teman....alhamdulullah dia nak teman...so Aneesa malam nie kita bleh main sama mak jang k....

buat abang..take care and hati2 semasa dalam perjalan....sayang doakan abang selamat pergi dan balik.... I love u So much......

k la nak sambung wat kerja plak....baru start kerja x leh ngular lama2.....so salam ceria buat semua yang mengunjungi blog nie...and happy holiday this weekend.....oh ya tak lupa gak nak ucapkan salam awal muharam buat semua umat islam di seluruh dunia.


Salam Sayang

Wednesday, December 9, 2009

Besday Aneesa


Comic Sans MS; font-size: 12pt; line-height: 115%;">The quick brown fox jumps over the lazy dog









Monday, December 7, 2009

# SELAMAT HARI LAHIR ANEESA #

En3 nie khas buat anakku Nur Qaireen Aneesa. Tanggal 5 Dec 2009 hari tu Aneesa genap setahun....Mama ucapkan Selamat Hari Lahir, Semoga aneesa cepat besar dan jadi orang yang berguna.... Mama lambat publish en3 nie sebab masa besday Aneesa mama kat kampung....semalam baru sampai Kl...so hari nie baru berkesempatan tulis en3 kat blog mama nie.... Mama sambut besday Aneesa kat Kg jer...kebetulah opah ngan tok wan dia nak wat majlis kecil-kecilan......gambar nanti mama uploadkan...tak banyak pun yang sempat snap.....

SELAMAT HARI ULANGTAHUN PERTAMA BUAT ANAK MAMA
NUR QAIREEN ANEESA......

Thursday, November 26, 2009

Ibu Hadif's GiveAway ~ Anugerah Terindah

Assalamualaikum...... Kali nie saye nak join contest anjuran Ibu Hadif’s . saya nak kongsi perasan saya bila pertama kali melihat anak yang saya kandungkan dan yang saya lahirkan.... pada ibu, mama, mummy, umi etc jom la ramai2 join contest nie.....nak tahu syarat2 nyer...jom scroll ke bawah.....


.Ibu Hadif’s Giveaway ~ Anugerah Terindah ini akan bermula pada 24 November hingga 18 Disember 2009 jam 1.00 pm.
.
Meh tengok syarat² nye...

1. Contest ini terbuka kpd Bloggers sahaja.



2. Wajib menjadi follower Mrs. K dan add blog ini dalam bloglist anda.


3. Letak banner seperti di atas kat sidebar anda dan link ke giveaway ini.

4. Tiada had umur anak. Semua boleh join.


5. Sila upload sekeping gambar anak pertama/sulong anda berumur 1 hari. Sila nyatakan nama dan umur anak sekarang.

6. Anak merupakan Anugerah Terindah dari Yang Maha Esa. Nyatakan perasaan anda apabila pertama kali melihat anak dan apakah harapan anda terhadap anak. Entry yang berjaya menyentuh naluri keibuan para juri akan dipilih sebagai pemenang. eceh...

7. Tak perlu karangan yang panjang.. ayat pendek, simple but nice & sweet.

8. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke blog Ibu Hadif. (no link back will be disqualified)

9. Dah siap semua, sila tinggalkan link entry anda di entry giveaway ini.


10. Pemenang akan ditentukan oleh Juri Profesional yg dilantik sendiri.

.


Bosan baca syarat giveaway?
Meh cuci mata tengok hadiah pulak...

Oleh sebab ini adalah my 2nd Aniversary,
so hadiah pon ada 2 jer...hehehe








Nur Qaireen Aneeesa Binti Rosparini
Umur : 11 bulan 3 minggu

Gambar nie diambil ketika Aneesa 20jam 30 minit selepas dilahirkan

Anugerah Terindah dari Yang Maha Esa

Kalau orang lain gembira menyambut kehadiran anak, tapi perasaan saya plak lain....apa yang saya rasa perasaan sedih bercampur gembira. Gembira kerana anak yang dlm kandungan selamat saya lahirkan. Sedih plak apabila tak dapat sentuh dan peluk baby saya selepas dilahirkan....nak tahu kenapa, baca cerita saya nie.

Tak dapat dinafikan bawa anak adalah anugerah yang paling indah dalam hidup kita...Pada Saya dengan kehadiran Nur Qaireen Aneesa hidup nie terasa lengkap dan sempurna. Aneesa selamat dilahirkan tepat jam 7.14 pm secara normal. Namun, saya tak dengar langsung tangisan Aneesa. Yang saya nampak hanya susuk tubuh Aneesa dari belakang. Tak sempat nak tengok dan memeluk anak saya buat pertama kalinya. Nurse dah bawa Aneesa dengan laju ke NICU.Dalam keletihan saya sempat gak tanya pada nurse mana anak saya.Ya Allah, berderau darah saya bila nurse bagitahu Aneesa lemas dan kena tahan kat wad NICU. Hilang rasa sakit kerana terkejut dengan berita tu....nurse suruh saya bertenang...

Hanya abah yang dapat tatap wajah Aneesa buat kali pertama. Menyentuh dan mengalunkan iqamah ke telinga Aneesa. Bila saya sedar, saya lihat semua ibu2 ngan baby mereka...tapi sayatidak . Menitik air mata bila ingatkan Aneesa jauh dari Saya. Mesti korang semua dapat bayangkan, anak yang kita lahirkan tak dpat kita sentuh dan kita peluk...dah x larat saya nak nangis....bila la masa saya nak dapat peluk Aneesa. Keesokan harinya baru saya dibenarkan melawat Aneesa. Tapi bila saya sampai saya nampak keadaan Aneesa seperti dalam gambar diatas. Saya rasa sedih sangat, menitik air mata kerana tak sanggup lihat keadaan Aneesa masa tu. Saya ingat bila dapat jumpa Aneesa, saya dapat pangku dan peluk Aneesa masa tu. Tapi saya tak dapat buat macam tu....saya hanya dapat menyentuh dan memberi sebuah ciuman kasih seorang ibu. Saya nampak respon dari Aneesa. Naluri keibuan saya tersentuh bila lihat respon dari Aneesa. Itulah kali pertama saya menyentuh Aneesa selepas 20jam 30 minit Aneesa lahir kedunia. Saya sedih sangat sepanjang malam saya tak mampu lelapkan mata. Di hati saya hanya ingatkan Aneesa saja. Apa yang mampu saya buat hanya berdoa agar Aneesa cepat sembuh....

Harapan saya hanya satu....mahu Aneesa menjadi Anak yang tahu menjaga harga diri, Anak yang solehah, serta mampu menjadi muslimah sejati. Tidak mudah lupa diri...dan tahu jaga adab dalam kehidupan yang semakin maju dan globalisasi.

Nur Qaireen Aneesa,
Satu-satunya Permata Hati dalam pelayaran hidupku,
di saat hati diruntun pilu
tawamu adalah penawarku,
tangismu pengubat rindu
keletah manjamu membahagiakan,

Saat yang tak dapat dilupakan,
betapa disaat itu,
Amat membahagiakan aku,
Kehadiranmu yang dinanti.....
Telah membuatkan air mata hangatku mengalir....

Anakku,
Jadilah PUTERI yang solehah,
yang tahu HARGA DIRi,
sebagai tunggak generasi terkini,
penuh sopan dan tak lupa diri,
dalam dunia globalisasi,
buktikan dirimu,
adalah yang terbaik buat MAMA.


Wednesday, November 25, 2009

Zaman Dulu kala

Tara...gambar saya taun 2004......huhu sgt kurus...berbeza kan dengan sekarang.......macam mana nak kurus balik any suggestion.......

Salam Aidiladha....

DIKESEMPATAN NIE SAYA NAK MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA BUAT SEMUA UMAT ISLAM DI DUNIA.....KEPADA KAWAN2 BLOG SEMOGA AIDILADHA KALI INI MEMBERI SERIBU KEBERKATAN KEPADA KALIAN...KEPADA SEMUA JEMAAH HAJI...SEMOGA DAPAT MENUNAIKAN IBADAH DENGAN SELAMAT DAN MNDAPAT HAJI YANG MAHBRUR DAN KEBERKATAN DARI YANG MAHA ESA.... DAN SELAMAT PERGI DAN BALIK...

SALAM KEMAAFAN SAYA PINTA ANDAI SELAMA PERKENALAN KITA DI ALAM MAYA ADA KATA2 YANG MENGGURIS HATI SESIPA... SEMOGA IKATAN PERSAHABATAN KITA KEKAL SELAMANYA.....

Monday, November 23, 2009

Kesian Aneesa Demam

Malam tadi Aneesa tak berapa nak lena...mama rasa badan dia dah mula panas..... Dalam kul 6.30 pagi tadi...tiba2 aneesa nangis ngamuk2....mam dah risau giler...check semua badan ok...pujuk minum susu dia tak nak....puas dukung satu umah....aneesa tetap nangis gak...mama dah jadi bingung....mama sapu minyak kat dada,perut,kaki aneesa...dia baru rasa selesa skit...rupa2 nya dia tak leh nak nafas...hidung tersumbat..bila dia habis nangis baru la dengar dia nafas kat mulut..alahai kesian kat anak mama...demam yer....hari nie mama kerja macam biasa..kebetulan ubat demam dia ada lagi...petang nie kalu tak kebah lagi mma kena bawa aneesa pergi klinik.....harap2 aneesa semakin ok...sayang...raya dekat dah nie....subuh2 raya kita nak gerak balik perlis lak....sayang cepat sembuh yer...tak sampai hati mama nak jalan jauh2 bila tgk anak mama demam.....Mama doakan anak mama NUR QAIREEN ANEESA cepat sembuh yer...apa la akal baru yang dia dpat pas baik demam nie......

Sunday, November 22, 2009

Anakku Ceria Give away Contest

****STICKY MODE EN3***
UNTUK EN3 TERBARU SILA SCROLL DOWN KE BAWAH...TQ

Salam semua...kali nie dah hujung2 contest mama buat en3, ye la esok due date.....saja nak meriah kan contest yang ada...lagipun tengah boring nie...so mama join la contest anakku ceria anjuran IBU IRFAN. Hi Ibu Irfan selamat berkenalan... So kali mama masukkan gambar nie buat tatapan para juri...andai ada rezeki mama alhamdulillah......

NAMA : NUR QAIREEN ANEESA
UMUR : 11 BULAN +++
So pada sesiapa yang naik join contest nie leh la follow syarat kat bawah nie....still ada masa lagi nie...




Cara penyertaan:



3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.

4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/

5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)

6. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for Mama Irfan to pick up the winner.



Syarat-syaratnya;

1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.

2. Satu contestant 1 entry sahaja

3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009

4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.

5.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur

6.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad


Tentang Hadiah pulak! Jeng jeng ini hadiahnya adalah ...........................


1 Vantage Cookware 3.0L

** Hanya 1 pemenang akan dipilih dan akan memenangi dan Hadiah ini ditaja oleh http://jommainkutu.blogspot.com/

BEST kan..

Teruja tak nak dapatkan hadiah tue..Apa lagi join la sekarang snap gambar anak yang paling ceria.







Friday, November 20, 2009

Ex-officemate wedding

Salam semua...so kali ni mama nak citer pasal mama g wedding my x-opismate...actually wedding nie dah lama dah...kenduri dia pada 25 October 2005...dah lama dah...cuma mama tak sempat nak update jer....tak pe la kita layan jer la pic yang ada.....



nak upload gambar satu2 server lambat...nak senang mama combine jadi satu....laju skit upload...k la nak layan budak tecik tu plak...nanti mama upload lagi Pic yang terperap kat dalam kamera tu.... salam sayang buat semua.....enjoy your weekend ......selamat bercuti semua.....

Thursday, November 19, 2009

Macam2 gelagat Aneesa

So jom layan pic Nur Qaireen Aneesa... Mama upload semua jadikan satu en3... so kalau boring klik kat link bawah tu terjah la blog saper2 pun....mama tak kisah...mana yang setia jom kita layan Picsatu-satu...

Aneesa memang suka masukkan benda kat mulut....pantang ada barang kat tangan atau depan mata...mesti nak masukkan ke mulut..dah jadi tabiat dia plak...kalu mama ambil.....meraung la dia....tgk la, macam gaya di buat macam geram sangat kat benda tu....


nie plak aksi dia time tdo...tengah elok tdo terlentang tiba2 bagung tdo menonggeng macam tu...sungguh tak sopan anak dara ku yang sorang nie...

Nie plak masa dia nak naik buai.....sebelum bagi dia tdo...mama layan dia main2 dulu..sambil tu ambil Pic dia.....masa nie mama nak paksa dia tdo coz dah lewat malam...dia plak lagi tak paksa...lagi tu la nak main jer..panjat sana...panjat ini....
Nie plak kai buai Aneesa....dia paling suka main2 kat sini..dah tak larat nak larang..tgk la...kejap kuar kejap masuk....mama risau jer benda tu timpa dia...
tak leh kemana mama kalu dia jaga..kena care dia 24hrs
huhu aneesa aneesa...bila la nak sopan macam anak dar nie...
Nie plak gelagat aneesa masa sebelum kuar g shoping barang2 dapur....gambar nie abah dia yang ambil...mama masa nie tengah bersiap...so korang layan la yer....
k jumpa lagi.....




Aneesa ada kawan Baru....

Hari nie memang ada mood nak update en3 kat blog....dengan mood ceria pagi..kebetulan hari nie tak busy...so ada la masa nak upload pic kat blog kesayangan ku ini.... Kali nie nak cerita pasal kawan2 baru anesa...

yang nie Kura2..mama beli kat tesco extra taman midah..actually, Kura2 nie abah aneesa yang berkenan sangat2, lagipun murah jer RM 6.00. Lagipun dah lama tak beli something kat aneesa...mama pun setuju la belikan mainan baru kat dia... Aneesa seronok sanagat dapat mainan baru...so layan pic dia...mama tak sempat snap banyak PIC Aneesa ngan kura...sebab kura2 dah pecah Aneesa buat... Gmbr dia x sempat snap lagi...nanti la mama snap dan upload bagaimana rupa kura2 yang dah pecah tu... Aneesa...Aneesa.... x sampai seminggu mama ngan abah beli Aneesa dah kasi terlerai....


So bila kura2 dah pecah....mama sedih sangat..aneesa dah tak ada kawan dah...nak wat macam mana dah ajal kura2 tu...so masa balik kampung kat perlis tu...mama ngan keluarga MIL jalan2 ke paadang besar....jalana2 punya jalan mama nampak something menarik nak bagi aneesa main... tara tu la yang kat dalam gambar..yang nie kompen tak pecah lagi... mama jumpa ulat besar yang colourfull... cantik sangat....cute plak...Harga dia murah jer RM 20.00.....habis tawar dah tu..... hARAP ANEESA JAGA BAIK2 TAU.....



Aksi Aneesa dengan Grill

Salam semua...Hari tu saya janji nak upload gambar Aneesa panjat2 grill...so layan sama2 tau... disebabkan nak upload PIC lambat, so saya combine PIc jadi satu.....


Suka Sangat la bila main panjat2...kalu dibiar dia tak kemana...kita jer yang takut dia jatuh...Aneesa...Aneesa suka buat mama geram kat dia...kalu korang nak tahu..kalu dia dah bleh panjat kat sini...bila saya angkat dia dan tutup sliding door confirm nangis macam kena pukul tu...huhu sbar jer la....

Tuesday, November 17, 2009

Aksi Aneesa dalam keta

Kali nie saya malas nak taip panjang...dalam kesdihan nie layan pc my little cute daughter paling mengembirakan...so kita layan sama....nie aksi dia dalam keta....anti kita layan pic aksi aneesa nak panjat grill plak..















Monday, November 16, 2009

Tengah Bersedih nie...

Salam semua kengkawan. Sekarang mood tengah tak tentu. Macam2 benda yang bermain kat fikiran nie. Rasa berat sangat nak tanggung. Kadang2 rasa nak lari jauh dari semua masalh Tpai makin jauh pergi, makin berat rasanya....

Pertama sekali nak cerita pasal mak.. Baru2 nie mak tak berapa sihat. Asyik demam jer, badan dia rasa lemah Lepas tu pinggang asyik sakit...Ayah bawa mak pergi klinik swasta, kat Klinik doktor check up and scan... MasyaAllah, doktor kata mak kena kanser rahim...hampir lemah lutut aku mendengar khabar dari ayah..Kalu ikut doktor mak kena wat operation. Tapi kena tgu 18 nov 2009 keputusan doktor pakar kuar...hai tak tahu la result macam mana.Harap mak tak dalam keadaan bahay... saya rasa sayu bila dengar mak sakit...sedangkan saya tak pernah tengok raut wajah mak menahan sakit..sentiasa tersenyum, macam tak ada masalah dalam dirinya....mak memang seorang yang tabah... harap semua kawan2 doakan kesejahteraan mak saya yer...mungkin doakan kalian dapat membantu.

Bulan nie saya last kerja, mungkin nie pengorbanan yang terbaik buat saya....demi mak saya sanggup lakukan apa saja..mana tahu ada rezeki yang terbaik buat saya selepas ini... saya buat keputusan nak jaga mak lepas dia operation...lagipun mak dah banyak bekorban buat saya, dari saya kecil samapi saya gengam segulung ijazah... Masa saya nak bersalin dulu pun mak sanggup tunggu dan tdo di hospital bertemankan nyamuk selama 2 malam. Besar sungguh pengorbanan mak. Alhamdulillah, niat saya juga direstui suami. "Thanks abang kerana memahami situasi sayang" . Saya mahu gembirakan hati ayah dan mak...tak mampu nak tengok mak ngan ayah menanggung sendirian. Harap saya mampu galas tanggungjawab nie.... I love u mum.

Baru2 ni plak saya dapat berita adik saya sorang lagi mengandung anak sonsang...dah dua kali jumpa doktor condition tetap sama...Ya Allah kau selamatkan adikku dari segala kesulitan. Opps mestri korang terfikirkan..hari tu saya ada publish yang saya dapat anak sedara baru...jangan slah faham yer...saya ada dua adik yang sedang menagdung...sorang dah selamat bersalin....gambar blom upload lagi...dan sorang lagi masuk sembilan bulan, Dah la dengan keadaan mak yang tak sihat...adik plk macam tu....huhuhu makin risau dihati nie....

So harap dengan terluahnya kat sini, mungkin dapat ringankan sikit bebanan kat hati nie... semoga Allah memberi laluan mudah buat keluargaku...Saya berdoa agar mak akan pulih seperti sediakala....Sesungguhnya disaat begini saya masih perlukan seorang ibu. Ayah...jangan sedih2 tau...InsyAllah mak akan selamat.... Terima kasih buat ayah kerana bawa mak berubat kat mana2 saya... And buat ayah...jaga kesihatan juga.... we are still need You in our life... Salam sayang. :(

Saturday, November 14, 2009

Cuti-cuti Malaysia

Hai semua.....Kita lupa skit cerita sedih...kita layan PIC last weekend...ingat tak hari tu saya ada bagi tau nak balik perlis ngan g penang so nie gambar masa kat penang... so korang layan la pic nie...
Three of Us... Aneesa, Mama, Abah

Baik2 sayang..nanti jatuh...
Mama...jangan lepas E-cha......nanti jatuh.....

Tengok apa kat bawah tu....Pantai kat depan la...


Aneesa dengan Mak lang.....


Aneesa ngan mama

Cantiknya laut........

Friday, November 13, 2009

Member2 Lama

Salama semua....
Tak sangka kan ngan teknologi masa kini kita dapat contact balik semua member2 lama dari segenap ceruk... kita happy sangat sebab dapat contact balik semua member dari sekolah tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, universiti.....huhu rindunya kat diorang semua.
Mesti korang pun samakan....dapat sambung contact ngan memebr lama melalui facebook...huhu kita nak ucap time kasih kat saper yang cipta facebook nie...banyangkan...member yang hampir sepuluh tahun tak contact pun still bleh jumpa kat facebook.....
K la....nak sambung kerja plak...lain kali kita publish lagi n3 baru...nak update semua pasal budak tecik ku Nur Qaireen Aneesa

MY FUNNIEST BABY CONTEST

~ Sticky Mode..sila skroll down untuk entri terkini... ~




Tajuk : MY FUNNIEST BABY CONTEST

BerMula : 20 Oktober hingga 13 November 2009 (12.00 tengahari)
Berumur : 1 bulan hingga 3 tahun
Kategori A : baby gurl
Kategori B : baby boy

Hadiah :
-1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori
Sponser dari Babyumishop

- 1 helai baju baby bagi setiap kategori
Sponser dari IT @ RLiiT'S BoutiQe & beuty Centre

Hadiah PiliHan unTuk Peserta Bertuah
- 1 Diaper Stacker
Sponsor dari Moms&babyshop


Syarat Penyertaan:

- Jadi Follower Umidanish dan sponsor2 serta add Umidanish dalam bloglist anda -OK



- Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - OK


- Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - OK


- Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda dengan aksi Funny yang paling menarik hati para juri. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya. Sila juga nyatakan apa yang terdapat di semua blog sponsor umidanish. - OK


- Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke Umidanish dan semua sponsor
(no link back will be disqualified) - OK


Sponser 1 : Babyumishop
(http://www.babyumishop.blogspot.com/)


Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre
(http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)


Sponser 3 : Moms&babyshop
(http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)


- Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini. - OK



- Hanya satu sahaja pemenang bagi setiap kategori, jadi pastikan anda meletakkan satu gambar baby anda yang memiliki aksi lucu paling cutes. - OK

- Semua penyertaan akan diadili oleh parajuri yang akan dilantik oleh umidanish sendiri.


Hadiah pilihan untuk peserta bertuah akan dicabut oleh baby danish sendiri.. Hadiah ini untuk selain pemenang kategori A dan B.


Selamat Bercontest..




So...contest lagi...anyway makin seronok plak join contest anjuran para blogger disamping hadiah dapat tambah kenalan lagi...well, kali nie plak mama nak join contest anjuran Uimidanish. Mama rasa PiC nie agak lucu..tgk la gaya mimik muka yang Aneesa buat....sangat comel dan lucu...hope tis PIC dapat menambat hati juri....Amin.



Nama : Nur Qaireen Aneesa
Umur : 10 bulan +++
Ok sekarang kita intai apa yang terdapat didalam blog2 sponsor untuk Umidanish...
Blog Babyumishop merupakan blog online store yang ada menawarkan segala keperluan untuk para ibu dan anak2 seperti Cloth Diaper yang menarik yang merangkumi 15 jenis warna yang comel, Diaper Stacker , Skim Kutu Cloth Diaper, Pakej Cloth Diaper, Tupperware, Set Herba Ibu Bersalin, Bio Aura Water Filter, Minuman Herba, untuk maklumat lanjut,klik di sini. Selain itu anda juga boleh terus mengunjungi Office Umidanish di Bandar Tasek Selatan, Semarak ataupun di Gombak.

http://www.hidupharmoni.blogspot.com/ Boutique & Beuty Centre menawarkan pakaian wanita dan kanak-kanak yang sangat cantik, terbaik serta selesa dan design yang menarik dari butik dengan harga yang berpatutan. selain itu, juga terdapat barangan penjagaan kesihatan melalui produk yang berkualiti tinggi. Untuk malumat lanjut sila klik di sini.

Blog Moms&babyshop juga menawarkan segala keperluan untuk para ibu dan anak2 seperti Cloth Diaper, selain itu Blog Moms&babyshop juga merupakan pengedar kepada produk pelangsingan badan, Jus Matte 5.

Friday, November 6, 2009

Berita gembira....

Hai semua..... hari nie mood happy...my princess menang contest " BABY IN WALKER CONTEST"...So perasaan sangat teruja nie...tak sangka plak...saje suka2 masuk leh menang...

Actualy semua baby yang masuk contest tu semua nye comel2 bangat...so memang tipis la nak menang...tapi tu la dah nama rezeki...bila result kuar...Aneesa kita menang...thanks yer buat juri2 yang menilai.....

Ok la...mungkin 2 3 hari nie tak sempat nak singgah blog...coz subuh esok nak gerak balik perlis...kebetulan abah si Aneesa nie nie kena outstation kat perlis ngan penang, so mama dengan rela hati ambil cuti tumpang sekaki.... balik perlis bleh jumpa tok ngan wan...bila kat penang leh la bawa Aneesa bercuti...ye la sejak dah besar nie mama dah jarang bawa Aneesa pergi bercuti.....hope Aneesa happy sepanjang perjalanan....what ever..nanti mama upload gambar Aneesa bila balik KL nanti....

So pada kawan2 blogger doakan perjalanan kami sekeluarga, agar selamat pergi dan selamat balik.....otw nak balik perlis leh la singgah perak...huhu tak sabar nak tgk NURUL FATIHAH BALQIS cousin baru Aneesa.

ok la......tadaaaaa.....jumpa lagi...nak berkemas plak......nak balik kerja dah....malam nie nak kemas baju plak.... salam jumaat.

Wednesday, November 4, 2009

Seribu satu kisah

Emm dah lama tak post en3 kat blog ku.....dah semakin muram wajah blog kesayanganku...2 3 hari nie saangat sibuk...sampai tak sempat post en3 terbaru...lagipun otak tengah blank....buka blog...idea terus hilang....

hari nie saye sedih sangat...adik saye dah dua hari sakit nak bersalin anak sulung...tapi sampai malam nie masih belum bersalin....kesian dia...dah semakin lemah...dah tak ada tenaga kerana menahan sakit....maka ngan ayah asyik berulang alik kehospital...hubby dia plak terkedu tak terkata...kesian sangat tgk dia menahan sakit.....makan pun dah tak lalu.

Ya Allah, kau permudahkanlah segala kesulitan yang adikku tempuhi. Biarlah adikku bersalin dengan selamat.. Ttak tertanggung rasanya dia menahan sakit...Berikan lah jalan yang terbaik buat dirinya....jauhkan la dari segala mara bahaya.... Alang, tabahkan hatimu ye dik....kuatkan semangatmu. Janagn cepat putus asa, InsyaAllah Allah sentiasa melindungi dirimu...

Buat semua teman2 blog...tolong doakan keselamatan adik saye....semoga dia selamat melahirkan seorang baby kedunia nie.......mohon sangat2.........amin!

Saturday, October 31, 2009

Aneesa kembali dengan pelbagai aksi....

Okies...kali nie kita layan PIC Aneesa yang susah sangat nak pakai baju bila pas mandi...tengok la...macam2 ragam dia....
Gud girl....best ye dah mandi...so jom mama wangikan badan ngan bedak......ceria jer wajah dia bila dah mandi...masa nie belum pakaikan bedak tapi bila nak pakai bedak tgk la apa jadi...layan pic kat bawah plak...
Eii sayang mama jangan la nangis...kita pakai bedak dulu...baring la diam2...nanti badan E-cha ( nama timanagan kat umah ) wangi la bila pakai bedak...puas la mama pujuk dia..then lama2 dia mengalah gak... so tgk pic bila dia dah ok...

yeyeye dah senangdah.....bila dah ok...senang jer naka buat apa2 kat dia....masa dia ngamuk..dekat 15min gak la kena pujuk....sangat bagus aneesa buat mama macam nie....tak ada upah nanti.....rajin2 la buli mama yer...

okies...la....tak ada idea la nak wat en3 hari nie....asar semua tak bosan saya update la mana yang termampu....nanti ada citer best kita share sama2 lagi...selamat hari sabtu...and enjoy your weekend.....

Thursday, October 29, 2009

Freaky Face at Your Day Contest

Contest lagi....Aduss tak habis2 contest...memang mabuk contest..tapi nak join gak.....menang atau kalah lain kira....Well kali nie nak join contest anjuran Pu3zdini sempena menyambut anniversary yang ke-3 bersama en MAN pada 10th November nie.

So jom kita pakat ramai2 memeriah contest pu3zdini... so pada saper2 nak join bleh temgok TnC kat bawah erus ke blog Pu3zdini


Contest ini terbuka kepada semua blogger

Bermula dari 1st November hingga 30 November 2009
(Sempena bulan anniversary Pu3zdini)

TnC nyer simple jer
1. WAJIB menjadi FOLLOWER blog Pu3zdini dan Fasha...(kalo salah sorang dikira tak lengkap ok..)
2. ADD link blog pu3zdini dalam bloglist anda.
3. HARUS letakkan banner di sidebar blog anda. Banner tersebut perlulah di link dengan link ini. 4. PERLU upload sekeping sahaja gambar anda & pasangan anda yang benar-benar kelakar masa hari perkahwinan anda.Bagi tunangan orang pun boleh join dengan mengupload gambar anda & pasangan anda ketika majlis pertunangan.Yang penting gambar tersebut mempunyai gambar muka anda & pasangan yang paling kelakar (yang cover-cover cun tak mau tau...)
Nyatakan nama anda & pasangan serta tarikh hari bersejarah tersebut.
5. Buat entry tentang contest ini pada blog anda. Dalam blog tersebut mention dan link ke blog pu3zdini (no link back will be disqualified)
6. Sila tinggalkan comment dan link contest anda HANYA di post entry ini

Hadiah Akan diberitahu kelak.... Pu3zdini nak bagi suspense skit jengjengjeng

^

^

^

^

^

Jeng...jeng..jeng.... Ini la gambar yang saya pertaruhkan bagi contest kali nie....

NAMA : SABARINA MOHAMAD NAPIAH

PASANGAN : ROSPARINI BIN RASLI

TARIKH : 12 JAN 2008

Gambar di ambil masa akad nikah.... kenapa gambarr nie saya kata lucu..sebab masa saya cium tangan hubby saya...dia boleh berbisik ngan orang lain...nak tahu apa yang dibisiknya...sehari sebelum dia kerumah saya diorang satu family cat rumah...so dia bisik kata " cium tangan bau tinner " habis semua orang gelak kat kitaorang.....waakaka!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...